Hoe krijg ik de Instagram Music sticker (terug)?

Instagram Music

Music voor Stories en Reels

Instagram Music bestaat al even maar is na de introductie van Reels niet meer weg te denken! Maar wat als je de Music sticker niet (meer) hebt en je dus ook geen muziek kunt gebruiken voor je Reels? Dit kan aan een aantal dingen liggen. Er wordt gezegd dat Instagram Music niet beschikbaar is voor bedrijfsprofielen omdat zij commercieel gebruik maken van het platform. En dat heeft dan weer impact op de rechten van de muziek. Instagram bevestigt dit zelf overigens niet.

Wat kun je doen?

Er zijn een paar oplossingen, ik deel ze hieronder met je.

  1. Update je Instagram app: ga naar je app store, zoek op Instagram en check of je Instagram app de laatste versie heeft.
  2. Log helemaal uit van Instagram en log weer in. Het is een oud trucje voor allerlei ICT problemen. Deze truc kan ook hier helpen!
  3. Haal de Instagram app helemaal van je telefoon af, installeer opnieuw, log weer in en check of de Music sticker beschikbaar is.
  4. Stap over van een bedrijfsprofiel naar een persoonlijk profiel. Het grote nadeel hiervan is dat je al je zakelijke opties en mogelijkheden kwijt bent. Zoals de link naar je website, de e-mail knop en je statistieken.
  5. Stap over van een bedrijfsaccount naar een makers account (deze truc werkte voor mij). De verschillen met een bedrijfsaccount zijn niet groot. Je hebt betere statistieken en een overzichtelijker postvak op je laptop of pc. Het grootste nadeel van een makers account is wel dat je niet meer automatisch berichten kunt plaatsen via een externe tool als Later of Preview. Je kunt ze wel inplannen maar het plaatsen vraagt dan nog een extra handeling. Hiervoor in de plaats kun je dit doen in Facebook Creator Studio, een aparte app van Facebook/ Instagram.

Wanneer je overstapt naar een ander profiel moet je even een paar dagen geduld hebben voordat de Music sticker verschijnt.

Probeer ze één voor één en kijk welke truc werkt voor jouw account.

Ik heb de sticker… en nu?

Wil je weten hoe je Instagram Reels in kan zetten om klanten aan te trekken? En hoe je dat doet in combinatie met alle andere mogelijkheden van je social media kanalen en je website. Maak dan een afspraak voor een Social Media Scan. Ik scan je social media kanalen én je website en samen bespreken we wat jij kunt verbeteren (en hoe) om meer klanten aan te trekken via je online kanalen.