Ik zou nóóit ondernemer worden!

Zolang als ik me kan herinneren als kind was de winkel van mijn vader the place to be. Alles kwam daar samen. Mijn vader was altijd aan het werk in de winkel. Mijn moeder regelde alles op de achtergrond én deed veel voor de sportvereniging waar wij op zaten. En mijn zus, broer en ik werkten als kind heel wat uurtjes in de winkel om extra zakgeld te verdienen. Er was altijd een een vrolijke bedrijvigheid. Regelen en helpen stond centraal bij ons.

Ik zag hoeveel tijd en energie het kost om een eigen bedrijf te runnen en dat te combineren met je gezin en een sociaal leven. In die tijd riep ik dat ik NOOIT ondernemer zou worden.

Helaas zijn mijn beide ouders veel te jong overleden. Na jaren hard werken, hebben ze weinig tijd gehad om van de mooie dingen van het leven te genieten. Ook ik ben maar doorgegaan. Met doen waarvan ik dacht dat goed was.

Na een ingrijpende operatie besloot ik om het roer om te gooien

Na jarenlang hard werken en een gezin met drie kinderen draaiend te houden, dwong een ingrijpende operatie mij om letterlijk stil te staan en te doen wat goed voor mij was: rust nemen.

Ik kreeg 'verplicht' te tijd om na te denken. Ik mocht twee weken alleen maar liggen, een behoorlijke uitdaging voor een bezige bij. Ik had eigenlijk nooit de tijd genomen om te bedenken wat ik écht wilde. Ik deed vooral wat me goed leek en wat er op mijn pad kwam.  Tot midden in de nacht werken in een baan waar ik goed in was maar die me niet de voldoening gaf die ik eigenlijk zocht. Met drie jonge kids en een man met een pittige baan was het een prima combinatie. Maar ik voelde dat er meer mogelijk was. Nu was het moment om die stap te zetten.  

Ideeën fabriek

Dat harde werken leerde ik van mijn ouders. Ik stond (en sta) altijd voor iedereen klaar en dacht dat mijn uitdaging in de hoeveelheid werk lag. Ik riep steeds weer: 'Kom maar, ik regel het wel.' Maar toen ik stil kwam te staan, kwam ik er achter hoe fijn het is om te weten wat je te doen staat en keuzes te maken.

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2017 ben ik toch voor mezelf begonnen. Mijn vader was een creatieve ondernemer en ook ik heb altijd 1001 ideeën. Ik kom heel veel ondernemers tegen die dit ook hebben en daardoor in een soort bevriezing terecht komen. Ze weten even niet meer  wat ze moeten doen. Ze missen overzicht, hebben geen richting en geen focus. Ze willen iedereen helpen en weten niet wat ze moeten kiezen. Ze blijven dan van alles uitproberen óf ze vallen helemaal stil. Overweldigd door alle keuzes en mogelijkheden die er zijn op het gebied van online marketing.

En dat is zo zonde! Want je bent goed in je vak. Het is al lang duidelijk wie je bent en wat je kunt. Maar omdat veel ondernemers niet weten wat ze moeten doen en kiezen om klanten aan te trekken, doen ze maar wat. Ze blijven ploeteren met een maar beperkt resultaat. Met alle teleurstellingen die daarbij horen.

Blijven proberen of kiezen?

Zoals veel ondernemers heb ik zelf ook een ideeën fabriek in mijn hoofd. Maar ik heb mezelf al vrij vroeg aangeleerd dat het gewoon het beste werkt als je een plan uitzet, keuzes maakt, een stip op de horizon hebt en daar voor gaat! Niet langer twijfelen en van alles proberen. Maar onderzoeken wat bij je past, kiezen en daarmee aan de slag gaan.

En dat is waar ik mijn klanten mee help. Een duidelijk plan opzetten voor je marketing en online zichtbaarheid. Van het kiezen van je ideale klant, het aanscherpen van je aanbod, het strategisch opzetten van je website tot het bepalen van de thema's waar jij altijd over kunt schrijven, praten en delen zodat jouw ideale klant niets liever wil dan met jou werken.

Want je kunt zoveel alleen doen. Samen kom je altijd verder.

Ik werk samen met dienstverlenende ondernemers die nu echt stappen willen zetten. Die weten dat ze meer uit hun website en social media kunnen halen en die niet langer willen twijfelen over wat nu wel of niet handig is. Ondernemers die een duidelijk plan willen waar ze mee vooruit kunnen.

Ik support ze niet alleen met hun strategische aanbod, website en social media strategie, maar ook mentaal als het even spannend is of tegenzit. Zodat ze met vertrouwen zichtbaar zijn op hun online kanalen, meer klanten aantrekken, financiële rust ervaren en duurzaam gaan groeien met hun bedrijf. Je mindset is zó belangrijk als ondernemer!

Ik help mijn klanten tijdens een traject, een strategiesessie of een VIP dag zich bewuster te maken van hun talenten. Ik weet hun unieke motivatie naar voren te halen, zodat ze zichzelf hiermee kunnen onderscheiden van de massa en opvallen in de markt. Daarmee krijgen ze een helder beeld van zichzelf dat ze vervolgens weer kunnen gebruiken om authentiek online kanalen in te zetten. Zo maken ze meer impact en groeit hun bedrijf duurzaam.

Weetjes over Soof

Image
  • Hoewel ik ruim 15 jaar in Wageningen woon, voel ik nog steeds mijn Rotterdamse roots. En je hoort het af en toe nog als ik praat. Ik hou van niet lullen maar poetsen. Ik kan dan ook slecht stilzitten en niks doen. 
  • Ik ben in 2005 getrouwd met Pim, we kennen elkaar inmiddels langer wel dan niet! We hebben drie kids: tweeling Teun en Ole en dochter Maartje.
  • Ik ben een behoorlijke introvert. Dat betekent niet dat ik verlegen ben maar dat ik oplaad als ik in mijn eentje ben.  Een ideale combinatie met (online) ondernemen! Maar soms wat onhandig met een gezin vol extraverten...
  • Ik ben sinds een tijdje aan het wielrennen. Nooit gedacht dat ik me in zo’n strak pak zou hijsen en dan ook nog met een helm op! Maar ik vind het heerlijk om te doen. Je lijf in actie en tegelijkertijd je hoofd leegmaken. Je komt in mijn stories dan ook regelmatig vergelijkingen tegen tussen fietsen/ sporten en marketing.

  • Geef mij chaos en ik breng er structuur in. Zowel privé, in mijn bedrijf als voor mijn klanten. Structuur geeft overzicht en lucht zeg ik altijd.
  • Ik hou enorm van nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen. Ik volg dan ook regelmatig trainingen en spijker mijn kennis en vaardigheden bij. En dat terwijl ik ooit stopte met mijn studie Franse taal- en letterkunde en concludeerde dat ik niet voor leren en studeren gemaakt was. 
  • Vroeger was mijn bijnaam ‘Safety Sophie’. Ik nam niet zo snel een risico. Sinds ik mijn bedrijf ben gestart, heb ik gemerkt dat het niet alleen nodig is om uit je comfort zone te stappen. Maar het is ook nog eens super leerzaam en het geeft enorme voldoening als iets lukt!
  • Hoewel het er niet veel meer van komt, hou ik enorm van dansen. Tegenwoordig blijft het bij af en toe los gaan in de keuken met de muziek heel hard aan. Als niemand kijkt...