Na een ingrijpende operatie besloot ik om het roer om te gooien

Na 20 jaar lang hard werken en een gezin met drie kinderen draaiend te houden, dwong een ingrijpende operatie mij om letterlijk stil te staan en te doen wat goed voor mij was: rust nemen. De periode van herstel viel behoorlijk tegen want ik kan niet goed stil zitten. Het heeft mijn hele wereld op zijn kop gezet. Ik ben een helper en een doener. Zeg jij: “Piep!” dan zeg ik: “Oplossing!” Doordat ik letterlijk niks kon, kreeg ik tijd om na te denken over wat ik belangrijk vind in werk en leven. Ik wilde niet langer afhankelijk zijn van een baas ondanks dat ik het liefst kies voor de veilige weg. Niet om de weerstand uit de weg te gaan, maar omdat ik vind dat ik dingen moet blijven proberen totdat het lukt. In dit geval won mijn enorme verlangen naar het indelen van mijn eigen tijd. Mijn jarenlange werkervaring en een passie voor mensen aan elkaar verbinden zorgde ervoor dat ik in deze herstelperiode de knoop doorhakte en besloot om mijn eigen bedrijf te beginnen.

Ik riep altijd dat ik nooit ondernemer zou worden

Ik ben een dochter van hardwerkende ouders. Mijn vader was fotograaf, een creatieve ondernemer. Hij had een eigen foto- en kantoorvakhandel. Mijn zus, broer en ik werkten hier als kind heel wat uurtjes om extra zakgeld te verdienen.

Ik zag hoeveel tijd en energie het kost om twee winkels draaiend te houden, daarnaast fotografie opdrachten te doen en dat te combineren met je gezin en een sociaal leven. In die tijd riep ik dat ik NOOIT ondernemer zou worden. Wat ik toen niet zag was dat je er ook heel veel energie uit kunt halen door van je passie je werk te maken.

Na een afgebroken studie Frans waarin bleek dat al die theorie niet bij mij paste. Daarvoor ben ik veel te praktisch ingesteld. Ik ben toen meteen gaan werken. In de 20 jaar na mijn studie heb ik verschillende banen gehad bij zeer uiteenlopende bedrijven. Van oliemaatschappij tot een groot theater, van ziekenhuis tot gemeente. Ik heb altijd vooral mijn verstand gevolgd en banen gekozen waarbij mijn ondersteunende rol maximaal tot zijn recht kwam. 

Ik heb dus altijd ondersteunende functies vervuld, maar merkte dat ik meer voldoening haalde uit het daadwerkelijk verbinden van mensen. En dus zette ik halverwege mijn carrière de stap naar communicatie en marketing gemaakt.

Yes! Dit was het. Hiermee kon ik bedrijven en mensen met elkaar verbinden. Ik ben een echt gevoelsmens en voel haarfijn aan hoe samenwerkingen soepel kunnen verlopen. Want dat is waar ik in geloof: geen trucjes om dingen te forceren of om klanten binnen te ‘harken’. Het draait allemaal om een oprechte verbinding aangaan met elkaar.

Het ondersteunen zit nog steeds in mijn bloed. Dus na de bewuste herstelperiode koos ik voor een bedrijfsnaam waar ook Support in verwerkt is.

Ik help introverte ondernemers niet alleen met hun content strategie voor online kanalen, maar ook mentaal als het even spannend is of tegenzit.

Het is mijn missie om dienstverlenende ondernemers als experts, coaches en VA’s te helpen om met een eigen vertrouwde contentstrategie zichtbaar te worden via online kanalen, zodat ze meer klanten aantrekken, financiële rust ervaren en duurzaam gaan groeien met hun bedrijf.

Zichtbaar op mijn eigen voorwaarden

Ik merk dat mijn klanten vaak door de bomen het bos niet meer zien. Sommigen zijn overweldigd door alle mogelijkheden van online kanalen, ze vinden het lastig zichzelf te laten zien of zijn al een tijd bezig maar zonder resultaat.

Ook ik had drempels om zichtbaar te worden. Want achter de veilige muur van een werkgever is toch wel even wat anders dan jezelf in de markt zetten! Maar door het opzetten van een goede strategie en door een vorm te kiezen die bij mij past en waar ik me fijn bij voel, lukte het mij om consistent zichtbaar te zijn en mijn volgers- en klantenaantal te vergroten.

Waar ik op focus is dat je online zichtbaar kunt zijn op je eigen voorwaarden, op een manier waar jij je goed bij voelt. Alleen zo ga je er ook echt iets mee doen! Dat doe je niet wanneer je jezelf naar een bepaald format moet voegen. Dan word je alleen maar een slechte kopie van degene die dat format voor je heeft gemaakt.

Ik vind het fantastisch om mijn klanten te helpen in mijn programma, tijdens trainingen en bij de 1-op-1 support sessies en ze bewuster te maken van hun talenten. Ik weet hun unieke motivatie naar voren te halen, zodat ze zichzelf hiermee kunnen onderscheiden van de massa en opvallen in de markt. Daarmee krijgen mijn klanten een helder beeld van zichzelf dat ze vervolgens weer kunnen gebruiken om authentiek online kanalen in te zetten. Zo maken ze meer impact en groeit hun bedrijf duurzaam. En zo leef ik mijn missie. Wie had dat ooit gedacht?

Weetjes over Soof

Image
  • Hoewel ik ruim 15 jaar in Wageningen woon, voel ik nog steeds mijn Rotterdamse roots. En je hoort het af en toe nog als ik praat. Ik hou van niet lullen maar poetsen. Ik kan dan ook slecht stilzitten en niks doen. 
  • Ik ben in 2005 getrouwd met Pim, we kennen elkaar inmiddels langer wel dan niet! We hebben drie kids: tweeling Teun en Ole en dochter Maartje.
  • Ik ben een behoorlijke introvert. Dat betekent niet dat ik verlegen ben maar dat ik oplaad als ik in mijn eentje ben.  Een ideale combinatie met (online) ondernemen! Maar soms wat onhandig met een gezin vol extraverten...
  • Ik ben sinds een jaartje aan het wielrennen. Nooit gedacht dat ik me in zo’n strak pak zou hijsen en dan ook nog met een helm op! Maar ik vind het heerlijk om te doen. Je lijf in actie en tegelijkertijd je hoofd leegmaken. Je komt in mijn stories dan ook regelmatig vergelijkingen tegen tussen fietsen/ sporten en social media.
  • Geef mij chaos en ik breng er structuur in. Zowel privé, in mijn bedrijf als voor mijn klanten. Structuur geeft overzicht en lucht zeg ik altijd.
  • Ik hou enorm van nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen. Ik volg dan ook regelmatig trainingen en spijker mijn kennis en vaardigheden bij. En dat terwijl ik ooit stopte met mijn studie Franse taal- en letterkunde en concludeerde dat ik niet voor leren en studeren gemaakt was. 
  • Vroeger was mijn bijnaam ‘Safety Sophie’. Ik nam niet zo snel een risico. Sinds ik mijn bedrijf ben gestart, heb ik gemerkt dat het niet alleen nodig is om uit je comfort zone te stappen. Maar het is ook nog eens super leerzaam en het geeft enorme voldoening als iets lukt!
  • Hoewel het er niet veel meer van komt, hou ik enorm van dansen. Tegenwoordig blijft het bij af en toe los gaan in de keuken met de muziek heel hard aan.